Konserter och konsertbiljetter

Att besöka konserter i Sverige är mycket populärt och varje år kommer ett flertal stora världsstjärnor på besök, vilket oftast brukar leda till både biljetthysteri, publikrekord och ibland även extrauppträdanden. Konserter anordnas i några av Sveriges största arenor som exempelvis Arena Tele2, Friends, Globen och på Ullevi. Det anordnas även flera musikfestivaler runt om i Sverige som också har en hel del världsstjärnor som uppträder, som exempelvis under Sweden rock festival eller jazzfestivalen i Stockholm. Oftast, eller näst intill alltid, så brukar biljetter till större konserter alltid bli slutsålda vilket innebär att om man vill vara säker på att få biljetter för att se sina idoler gäller det att vara ute i god tid.

Köpa biljetter till konserter

Om det är någon eller några konserter som man vill besöka gäller det att ha koll på biljettsläppet så man inte missar sina biljetter. Oftast kan biljetterna säljas slut redan inom några minuter, som exempelvis för biljetter till Bruce Springsteen, Rihanna eller Metallica. Det betyder att man behöver planera sitt inköp av biljetter så att det inte hinner ta slut, vilket innebär att man är hänvisad till andrahandsmarknaden, som kan vara både dyr och osäker.

Till större konserter brukar biljetterna släppas upp till ett halvår innan konserten ska genomföras. Trots detta finns en risk att biljetterna tar slut redan inom några minuter. Därför är det viktigt att man har koll på vilken dag och vilken tid som biljetterna kommer att släppas. Därefter behöver man logga in strax innan biljetterna släpps och ha sina kortuppgifter eller andra betalningsuppgifter redo. Mata sedan in vilka biljetter du vill ha och hur många biljetter som du vill köpa. Vill du ha en speciell plats på konserten så anger du även detta. Därefter är det bara att hålla tummarna att du har tur att hamna långt fram i kön på sajten så att du kan erhålla de biljetter som du önskar. Betala dessa sedan enligt instruktioner och därefter kan du vanligtvis skriva ut biljetterna på din skrivare.


Tips

Om musikaler på Musikal.nu