Flygbiljetter på nätet

När det är dags att resa bör du alltid jämföra priserna för flygbiljetter, vilket kan innebära att du kan spara hundralappar och i vissa fall tusenlappar då du ska ut och resa. Det finns idag ett stort antal flygbolag att välja mellan och det är inte heller ovanligt att något flygbolag för tillfället har en kampanj eller av andra skäl sänker sina biljettpriser. Det kan innebära att en biljett som normalt kostar flera tusen kronor kan hittas endast för några hundratals kronor. Är man flexibel så att man kan resa från flera olika flygplatser och kanske till och med kan tänka sig att göra ett flygplansbyte på vägen blir möjligheten att kunna hitta billiga flygbiljetter än större.

Är man också flexibel i sitt resande så att man själv kan bestämma vilken dag man vill resa öppnar sig en helt ny möjlighet att kunna hitta mycket billiga flygbiljetter under dagar och tider då väldigt få flyger.

Hitta och jämföra flygbiljetter

För att kunna hitta de bästa och billigaste flygbiljetterna besöker man en sida på nätet där man kan jämföra priserna för flygbiljetter. Här kan man erhålla information om priser men också en del annan information som datum och tid för avgångar till flygdestinationen och flygtid. Om man har möjlighet att kunna resa under flera dagar kan man söka efter billiga flygbiljetter under dessa dagar och sedan också söka efter billiga flygbiljetter för återresan under flera dagar. Kan man exempelvis flytta fram resdagen med ett par dagar kan priserna för en flygbiljett minska rejält.

Generellt är det oftast dyrare att flyga på fredagar, söndagar och måndagar, då många som pendlar väljer att flyga hem vid veckoslutet och sedan tillbaka på söndagen eller måndagen. Kan man istället välja att man ska flyga på en tisdag till och med en torsdag kan man direkt hitta flygbiljetter till bättre pris.


Tips

Om musikaler på Musikal.nu